Danes je 19 Maj 2024 01:37
Poglej neodgovorjena sporočila

Uporabniško ime:     Geslo:
Ajdovci v azilu Seznam forumov



KAŠ ev veseli december v Ajdovščini

   Ajdovci v azilu Seznam forumov -> Oglasna deska Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Objavi novo temo   Odgovori na to temo
 
 Avtor   Sporočilo 

FRUC





Pridružen/-a: 16.06. 2006, 16:25
Prispevkov: 487
Kraj: kjer piha wejtr

     
Prispevek Objavljeno: 07 Dec 2010 18:17    Naslov sporočila: KAŠ ev veseli december v Ajdovščini
 Odgovori s citatom  

KAŠev veseli december
Ned, 12/05/2010 - 21:52 — Andraž
11. december: Homebrakers & Pigs Parlament v Klubu Baza, od 21h do 1h, vstopnina 2 €.

Italjanski Homebrakers prihajajo iz Pise, igrajo nekakšno mešanico med rockom in punkom, ki najbolj spominja na Mötorhead.
Pigs Parlamnet pa prihajajo iz Goriških Brd in igrajo punk rock. Pred kratkim so izdali novo plato z naslovom It's time for sausages.



10. december: Alien & The Band in Ana Pupedan v šotoru za Kašem, od 21h do 3h, vstopnina 3 €.

Alien & The Band

DALAJ EGOL (aka Alien & the band) se po izjemnem odzivu publike po lanskoletnem vrhunskem dvojnem praznovanju izzida plošče »Leva scena« (15 let) in »Smetana za frende« (10 let) ter številnih vabilih koncertnih organizatorjev vrača na glasbene odre. Funk rap program z live bendom v postavi; Roman Ratej (bobni), Rok Škarabot (tolkala), Jan Jarni (kitara), Luka Ličen (bass) in Jaka Hawlina (trobenta), bo tako pole......g vseh najbolj znanih burek-smetana hitov nadgrajen z novim vročim materialom. Vsekakor je trenutno najbolj pričakovana skladba, nogometno angažirana »Slovenija dala je gol«, ki ga je tokrat po alienovsko zapakiral v dobre štiri minute nogometne inspiracije. Idejo je dobil v trenutkih po zmagovitem zadetku Slovencev nad Rusi, odločitev da skladbo posname, pa je padla po slišanju materialov ostalih slovenskih nogometnih hitov, in se odločil, da slovenska publika in nogometna reprezentanca nujno potrebujeta himno z novim zvokom in futurističnim zagonom.

Ana Pupedan

Zasedba, ki ostaja ista od samega začetka, je svojstvena po glasbenem pristopu, predvsem pa po kritičnem in na trenutke lucidnem odnosu do življenja in dogajanja. Ana Pupedan redno koncertira po koncertnih prizoriščih v Sloveniji in tujini, poskusila pa se je tudi v gledališču (Viže inu griže), na filmu (Vrtičkarji) in animiranem filmu (Bizgeci). Mogoče ste jih kdaj srečali v njihovi drugi različici Ante Upedanten Banda, v kateri z akustičnimi instrumenti za staro šaro preigravajo skladbe vseh mogočih glasbenih zvrsti ali pa v pevski različici Anademski pupevski pulpet. Sami se najraje posvečajo svoji, avtorski glasbi, ki je spretna mešanica različnih glasbenih zvrsti in se spogleduje z rockom, punkom, jazzem, bluesom, reggaeom, hipijado in še čem, kljub temu pa je zasedba v vseh teh letih uspela ujeti sebi lasten zvok, ki ji daje identiteto, kot jo ima malo katera domača zasedba. Samosvoj zvok je zasedba pridobila z izborom vintage instrumentov in lastno hišno produkcijo, ki trobi v čisto drugi rog kot večji del domače produkcije. Poseben čar dajejo glasbi besedila, ki so družbeno kritična, šaljiva in porogljiva in prinašajo sporočila, ki jih pivška četvorka želi prenesti svojim poslušalcem. Eklektični pristop daje glasbi Ane Pupedan tisto širino, pri kateri so še vedno vse glasbene smeri odprte, tako da na podlagi slišanega nikakor ni mogoče napovedati nadaljnjih korakov. Še vedno gre za 'hišno produkcijo', ki glasbi Ane Pupedan izredno dobro pristaja, saj bi ob pretirano polikani produkciji lahko kaj kmalu prestopila mejo neodvisne periferijske produkcije z alter držo in se izgubila v poplavi radijskih popevk domače mainstream produkcije. To je glasba, ki nikoli ni stremela k vzorcem in se ni nikoli podrejala zunanjim interesom. Ana je tudi z albumom Na domači brjači pokazala, da ji še ni zmanjkalo idej, akordov, linij, ritmov in besed in da je po sedemnajstih letih še vedno v dobri formi. Ana ostaja alternativna in je istočasno komercialna, po svoje prijazna, a direktna in kritična, skratka takšna kot je vedno bila – spontana in nepredvidljiva.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo


Pokaži sporočila:   

   Ajdovci v azilu Seznam forumov -> Oglasna deska

Objavi novo temo   Odgovori na to temo
 


 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Stran 1 od 1
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas

Pojdi na:  


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.