Danes je 19 Maj 2024 02:04
Poglej neodgovorjena sporočila

Uporabniško ime:     Geslo:
Ajdovci v azilu Seznam forumov



ajdovska občina-mladim prijazna??

   Ajdovci v azilu Seznam forumov -> Splošno Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Objavi novo temo   Odgovori na to temo
 
 Avtor   Sporočilo 

FRUC





Pridružen/-a: 16.06. 2006, 16:25
Prispevkov: 487
Kraj: kjer piha wejtr

     
Prispevek Objavljeno: 28 Apr 2013 22:49    Naslov sporočila: ajdovska občina-mladim prijazna??
 Odgovori s citatom  

Strategija za mlade v občini Ajdovščina 2013-2018

Občinski svet Občine Ajdovščina je na svoji seji 31. januarja 2013 sprejel Strategijo za mlade v občini Ajdovščina 2013-2018.

Priprava Strategije za mlade temelji na Zakonu o javnem interesu v mladinskem sektorju (Uradni list RS, št. 42/2010), in sicer:

4/6. člen: samoupravna lokalna skupnost uresničuje javni interes v mladinskem sektorju
2/27. člen: občinski svet lahko sprejme lokalni program za mladino.



Občina Ajdovščina je z Mladinskim svetom Ajdovščina v oktobru 2011 sprejela dogovor o skupni pripravi lokalne strategije za mlade, ki bo za čas naslednjih petih let strukturirano vsebinsko in finančno začrtala delovanje Občine na področju mladine. Mladinski svet Ajdovščina je v sodelovanju z Občino Ajdovščina iz tega razloga v času od februarja 2012 do januarja 2013 izvedel projekt Strategija, namenjen vsebinski podpori Občini Ajdovščina pri pripravi lokalne strategije za mlade. V okviru projekta je MSA med mladimi iz občine zbral mnenja in predloge o obstoječem in prihodnjem delovanju Občine na področju mladine, raziskoval želje in potrebe mladih s področij življenja in dela v občini ter analiziral obstoječe delovanje na področju mladine s strani občinske uprave, javnih zavodov in organizacij v mladinskem sektorju. Na ta način je Mladinski svet Ajdovščina pripravil štiri raziskave na področju mladine v Občini, ki jih je mogoče najti v prilogah Strategije, in sicer:

Analizo ukrepov in aktivnosti Občine Ajdovščina na področju mladine,
Analizo mladinske dejavnosti v Občini Ajdovščina,
Analizo rezultatov ankete med mladimi v Občini Ajdovščina in
Katalog želja mladih.







Na podlagi raziskav je bila oblikovana Strategija za mlade v občini Ajdovščina za obdobje od 2013 do 2018, ki na eni strani upošteva obstoječe delovanje Občine na področju mladine ter na drugi strani ustreza realnim potrebam mladih, s čimer si prizadeva za doseganje optimalne učinkovitosti njene realizacije. Namen strategije je vzpostaviti dolgoročno sistemsko podporno okolje za razvoj mladinske politike in mladinske dejavnosti v Občini Ajdovščina ter s tem zagotoviti pogoje za uspešno integracijo mladih v posamezne dele življenja lokalne skupnosti, predvsem pa spodbuditi čim hitrejše osamosvajanje mladih in njihovo aktivno družbeno participacijo v lokalnem okolju.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

FRUC





Pridružen/-a: 16.06. 2006, 16:25
Prispevkov: 487
Kraj: kjer piha wejtr

     
Prispevek Objavljeno: 02 Okt 2013 23:37    Naslov sporočila:
 Odgovori s citatom  

tud če bi bila občina Ajdovščina mladim prijazna, bi pustila daljši čas na prireditvah-vsaj do 3. ure, saj se zgodi 1x letno vsaj nekaj v zaspanem mestu-ajdovščino v maju ste tako že uničili, pustovanje na policah tudi,razen v palah se pa nikjer po mestu ne vidi dogajanja za mlade, celo poletje je sicer bila mivka za obzidjem kar je pozitivno, a nobenega večjega dogodka za promocijo mesta ,ki bi obdržal mlade ni bilo-a samo zaradi par starih tet in stricev ki zatežijo županu ni pestrega dogajanja?=?
tudi glede opevanih subvencij za kredite se ne pozna, saj polovica mladih v mestu težko shaja. kaj šele da bi si privoščili nakup stanovanja , ki imajo nabite cene, mladi brezposelni pa lahko o kreditu le sanjajo in ravno takrat ko bi bilo najbol potrebno podpreti razvoj se "s2tari strici " na občini uprejo proti mladim.posledice pa vidimo in čutimo vsi- na cestah vse več droge,vlomov, kraj polomljeni smetnjaki...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo


Pokaži sporočila:   

   Ajdovci v azilu Seznam forumov -> Splošno

Objavi novo temo   Odgovori na to temo
 


 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Stran 1 od 1
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas

Pojdi na:  


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.